مراسم تنفیذ؛ نشانه عقلانیت و آرامش حاکم بر کشور و مردم
رهبر معظم انقلاب تاکید کردند: مراسم تنفیذ، نشانه عقلانیت و آرامش و طمأنینه حاکم بر کشور و مردم است.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنهای، ایشان صبح امروز در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کردند: این مراسم، مراسم تنفیذ، که متکی است به قانون اساسی و به رسمی که امام بزرگوار بنیانگذاری کردند در کشور، در طول این چند دهه بارها تکرار شده است و مظهری است از جابجایی مسئولیت بسیار مهم قوه مجریه که در واقع مدیریت کشور است به شکل عقلانی و به شکل آرام و متین؛ این بسیار مهم است. معمولا در بسیاری از کشورها این جابجایی با کشمکش و اینها انجام میگیرد اینجا بحمدالله با آرامش با امنیت این جابجایی انجام میگیرد در دورههای مختلف، این دوره هم همین جور به فضل الهی؛ و هم نشانه عقلانیت و آرامش و طمأنینه عمومی حاکم بر کشور و مسئولین و مردم است و هم نشانه تنوع سیاسی است.
بایستی از خداوند متعال تشکر کنیم که این توفیق را به ملت ایران عنایت کرد و توانستند یکبار دیگر این حرکت پرمعنای انتخابات را که نشانه مردمسالاری دینی است با موفقیت انجام بدهند. باید از مردم تشکر کنیم. باید به دولت دوازدهم و همکارانشان خسته نباشید بگوییم و برای جناب آقای رئیسی و دولتشان و همکارانشان از خداوند متعال طلب توفیق و کمک و عنایت ویژه بکنیم.
دولت باید مظهر وفاق باشد
رهبر معظم انقلاب تاکید کردند: دولت باید مظهر وفاق باشد و با مردم گفتگو کند.
ایشان صبح امروز در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کردند: در شعارهای رئیسجمهور محترم، مسئله مردمی بودن و از مردم شنیدن و در میان مردم بودن تکرار شده است. یک توصیه این است که این را از دست ندهید، این چیز بسیار مهمی است. این را در واقعیت محقق کنند، به معنای واقعی کلمه با مردم در کنار مردم و در میان مردم باشند. مردم یعنی همه مردم. بدون امتیازهای طبقاتی و گروهی. البته حضور در میان مردم که سابقه این کار را هم ایشان دارند، نباید غافل کند افراد را از ارتباط با نخبگان. ارتباط با نخبگان هم در جای خود یک حرکت بسیار لازم و مفید است، تبادل نظر با نخبگان، استفاده از نظر نخبگان.
دولت باید مظهر وفاق باشد. بعضی از این تغایرهای موهومی که در بین مردم وجود دارد، اینها را بایستی با نگاه وفاق آمیز و نگاه ملاطفت به عموم مردم باید این توهمات را تضعیف کرد. بایستی از تأثیرگذاری آنها در حرکت جامعه جلوگیری کرد.
گفتگوی صادقانه با مردم هم یکی از همین کارهایی است که به مردمی بودن دولت کمک میکند. حرف زدن با مردم از روی صداقت، با قطع نظر از پیرایههای سیاسی و اینها صادقانه با مردم حرف بزنند مشکلات را به مردم بگویند راه حلها را به مردم بگویند توقعات را از مردم ابراز کنند و کمکهای لازم را به مردم تقدیم کنند.
ضرورت استفاده از ظرفیتها برای غلبه بر مشکلات
رهبر معظم انقلاب اسلامی تصریح کردند: اگر از ظرفیتهای فوقالعاده کشور استفاده کنیم بر کمبودها غلبه خواهیم کرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران، توصیه دیگر به رئیسجمهور را نگاه به ظرفیتها دانستند و افزودند: این روزها هی از کمبودها و مشکلات گفته میشود؛ خب بله کمبودها زیاد است، مشکلات هم زیاد است؛ ظرفیتها زیادتر از مشکلات است.
ایشان خاطر نشان کردند: ظرفیتهای فراوانی در کشور وجود دارد. ما در بخش آب، در بخش نفت، در بخش معادن، در بازار گسترده داخلی، در مسئله همسایگان، در آمادگی حیرتآور جوانان، ظرفیتهای فوقالعادهای داریم؛ اینها ظرفیتهای ماست.
حضرت آیت الله خامنهای تاکید کردند: بدون تردید این ظرفیتها میتواند بر مشکلات غلبه کند به شرط اینکه این ظرفیتها درست شناخته بشود و به کارگرفته بشود و به آنها پرداخته بشود. تلاش شبانه روزی و خستگی ناپذیر لازم است و مطمئناً استفاده از این ظرفیتها به کمبودهای کنونی غلبه خواهد کرد.
اصل مبارزه با فساد در قوه مجریه است
رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کردند: بسترها و زمینههای فساد در قوه مجریه تشکیل میشود؛ اصل مبارزه با فساد اینجاست.
ایشان صبح امروز در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران افزودند: یک جنبه از مردمی بودن، مبارزه با فساد است. اگر به معنای واقعی کلمه ما میخواهیم در کنار مردم باشیم باید با فساد و مفسد بیامان مبارزه کنیم که خوب ایشان (حجتالاسلام رئیسی) در مسئولیت قبلی حرکت مبارزه با فساد را شروع کردند و اقدامات خوبی انجام گرفت لکن اصل قضیه اینجاست.
بسترهای فساد، زمینههای فساد در قوه مجریه تشکیل میشود. اینجا باید با فساد مبارزه کرد؛ این فرارهای مالیاتی، اظهارهای بی دلیل، سوء استفاده از ارز ترجیحی، فعالیتهای ناسالم سوداگرانه، قاچاق و … اینها آن فسادهایی است که باید با اینها به معنای واقعی کلمه مواجه شد.
با برنامه، با پیگیری، گاهی یک کاری را با شوق و همت و انگیزه شروع میکنیم منتها در قدم دوم، آن انگیزه قدم اول باقی نیست؛ این فایدهای ندارد. بایستی انگیزه و همتی که برای یک کار انسان خرج میکند و به کار میبرد بایستی ادامه پیدا کند تا وقتی به نتیجه برسد. مبارزه با فساد به این شکل است.
هر حرکتی در اقتصاد باید متکی به یک برنامه کلی باشد
رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند: هر حرکتی در اقتصاد باید متکی به یک برنامه کلی باشد و بخشی از آن برنامه را در واقع تأمین کند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران، افزودند: در مسئله مهم اقتصاد کشور که امروز مسئله اساسی است باید با برنامه پیش رفت. باید هر اقدامی که شما میکنید جزئی از برنامهای باشد که قبلا تنظیم کردید و آماده کردید.
ایشان خاطر نشان کردند: کارهای روزمره و اقدامات پیشبینی نشده نمیتواند مشکل را حل کند. بله گاهی اوقات پیش میآید که در برخی از شرایط دولتها ناگزیرند یک حرکت پیشبینی نشده را در زمینههای اقتصادی یا غیراقتصادی انجام بدهند؛ آن بحث دیگری است؛ لکن به طور کلی هر حرکت اقتصادی، هر کار اقتصادی، هر اقدام اقتصادی بایستی متکی باشد به برنامه کلیای که تنظیم شده و بخشی از آن برنامه را در واقع تأمین کند.
حضرت آیت الله خامنهای تصریح کردند: البته حل مشکلات اقتصادی زمانبر است این را مردم عزیز ما هم میدانند و بدانند یک چیزی نیست ک مشکلات را یک شبه یا در مدت کوتاه بشود حل کرد. اینها زمان بر هست. بایستی همت کرد این زمان را هر چه ممکن است کوتاهتر کرد.
در تشکیل دولت جدید باید سرعت عمل به خرج داد
رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند: در تشکیل دولت جدید باید سرعت عمل به خرج داد، شرایط کشور اقتضا نمیکند که تشکیل دولت تأخیر بیفتد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران، تصریح کردند: یک توصیه لازم اینجا وجود دارد و آن این است که در تشکیل دولت انشاءالله سرعت عمل بایست به خرج داد. شرایط کشور اقتضا نمیکند که تشکیل دولت تأخیر بیفتد. هم رئیسجمهور محترم در معرفی وزرای پیشنهادیشان به مجلس و هم مجلس محترم در تصویب و اظهارنظر سریع در باب وزرا شتاب به خرج بدهند و کار را سریع پیش ببرند که انشاءالله زودتر دولت تشکیل بشود و مشغول کار بشود.