تاریخ : پنج شنبه, ۱۹ تیر , ۱۴۰۴ 15 محرم 1447

اطلاعیه ها

آیین تکریم مهدی امیری و معارفه‌ی امین ملکشاه دادستان عمومی‌وانقلاب شهرستان شوشتر روز شنبه ۱۰ خردادماه ۱۴۰۴ در تالار فرهنگ برگزار گردید به‌مناسبت دهه کرامت و در آستانه ولادت امام رضا (ع) مراسم تبرک‌جویی از پرچم بارگاه حرم مطهر امام رئوف با حضور خادمین آستان قدس رضوی، رییس دادگستری، دادستان، قضات و کارکنان دادگستری در شهرستان شوشتر برگزار شد حضور گسترده مردم شریف شهرستان دارالمومنین شوشتر در راهپیمایی باشکوه روز جهانی قدس ، نشان‌دهنده‌ی تعهد و همبستگی با آرمان‌های آزادی‌خواهانه و حقوق بشر است رئیس کل دادگستری خوزستان و اعضای شورای معاونین با ۴۴ نفر از مراجعه‌کنندگان دیدار و به درخواست حقوقی و قضایی آنان رسیدگی کردند مشکلات پالایشگاه پارس‌پترو با پیگیری‌های دادستان شوشتر مرتفع شد/ ۲۱۷ نفر به کار بازگشتند خندانی رییس دادگستری و امیری دادستان شهرستان شوشتر از حضور پرشور مردم ولایی و انقلابی شهرستان شوشتر در راهپیمایی ۲۲ بهمن ماه قدردانی کردند بازدید دکتر خندانی و دکتر موسوی از مراحل اجرایی و آماده‌سازی ساختمان جدید دادگستری و کاشت درخت نخل با همراهی فرماندهان محترم تیپ ۴۵ نیروی مخصوص ارتش ، ناحیه مقاومت بسیج، نیروی انتظامی، برخی مسئولین شهرستان، قضات و پرسنل دادگستری شوشتر انجام شد مراسم تحویل اسناد مالکیت تک‌برگی اراضی زراعی و باغی بخش میان‌آب شهرستان شوشتر انجام شد

14

در حکمرانی خوب، پاسخگویی مسئولین ضامن مقبولیت و مشروعیت و تداوم است

  • کد خبر : 1594
  • ۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۹:۰۱
در حکمرانی خوب، پاسخگویی مسئولین ضامن مقبولیت و مشروعیت و تداوم است

تفاوت جایگاه انتخابی و انتصابی در مقام پاسخگوئی ✍ دکتر اصغر حاتمی‌نیا مدرس دانشگاه نهادهای انتخابی باید پاسخگوی عملکرد به انتخاب کنندگان باشند. در مقام پاسخگوئی به مردم، نباید جایگاه‌های انتخابی چون نمایندگی مجلس شورای اسلامی، شورای شهر، و دیگر نهادهای انتخابی را با جایگاه انتصابی سلسله مراتبی و دستوری در ساختار دولت اشتباه گرفت. […]

تفاوت جایگاه انتخابی و انتصابی در مقام پاسخگوئی

✍ دکتر اصغر حاتمی‌نیا مدرس دانشگاه

نهادهای انتخابی باید پاسخگوی عملکرد به انتخاب کنندگان باشند.
در مقام پاسخگوئی به مردم، نباید جایگاه‌های انتخابی چون نمایندگی مجلس شورای اسلامی، شورای شهر، و دیگر نهادهای انتخابی را با جایگاه انتصابی سلسله مراتبی و دستوری در ساختار دولت اشتباه گرفت.
در جایگاه انتصابی، روش دستوری و سیستم سلسله مراتبی است. پاسخگویی به عملکردها همانند آنچه در سلسله مراتب ساختار دولتی در دو جهت دستور به پائین و گزارش عملکرد به بالا می‌باشد و در برخی موارد خاص، محدودیت و ممنوعیت برای پاسخگویی به افکار عمومی خارج از ساختار اداری و سازمانی وجود دارد. در نهادهای انتخابی، چون شهروندان اراده خود را به نمایندگان، تفویض می‌کنند بنابراین مردم مافوق منتخبین هستند.
نماینده مجلس شورای اسلامی، شورای‌شهر و هر نهاد انتخابی، باید در مقام پاسخگویی به مردم باشند و هرگونه امتناع از پاسخگویی خروج از اراده جمعی مردم است. گر چه ممکن است تا پایان محدودیت دوره، قانونیت وجودی پا برجا بماند اما، مشروعیت خود را نزد افکار عمومی از دست می‌دهند و به همین دلیل است که پروسه انتخابات بعدی انتخاب کنندگان در نگرش انتخاب خود تجدید نظر می‌کنند.
از آنجایی که ممکن است دسترسی و شرایط مطالبه‌گری شهروندان از نمایندگان منتخب برای همه فراهم نباشد وظیفه رسانه‌هاست که بعنوان زبان گویای جامعه، مطالبات عمومی را به مسئولین برسانند و آنها پاسخگو باشند. نهادهای انتخابی نباید رسانه ها را چالش بدانند بلکه به عنوان فرصت، پاسخگوی مطالبات مردم باشند.

در حکمرانی خوب، پاسخگویی مسئولین ضامن مقبولیت و مشروعیت و تداوم است.

لینک کوتاه : http://safayedalat.ir/?p=1594

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.