تاریخ : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 12 شوال 1445

اطلاعیه ها

آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجت‌الاسلام آقای حاج شیخ عبدالعلی توجّهی را به سِمت تولیت مدرسه و مسجد شهید مطهری منصوب کردند. منتخب مردم شوشتر و گتوند در ایرنا مطرح کرد؛ اشتغال راهکار پیشگیری مهاجرت از خوزستان/ وضعیت دانشکده علوم پزشکی شوشتر نیازمند ساماندهی امیدواریم سال آینده با تلاش مسئولان و مجلس جدید شاهد پیشرفت سریعتر کشور باشیم مجتبی یوسفی: لزوم توجه به همسان سازی و متناسب سازی حقوق بازنشستگان و رتبه بندی معلمان/ضرورت رسیدگی به انجام پروژه های عمرانی در بودجه…. نماینده اهواز خبرداد: اختصاص ۳٠ دستگاه اتوبوس به شهرداری اهواز مقام معظم رهبری: همه وظیفه دارند زمینه برگزاری انتخاباتی پرشور را در اسفند ماه امسال فراهم کنند. شفافیت مالی نامزدهای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری از ظرفیت‌های قانون جدید انتخابات است که براساس آن باید مشخص شود که هزینه‌های تبلیغاتی نامزدها چگونه است باپیگیری مجتبی یوسفی: جذب اعتبار بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان برای پروژه مسکن ۲۰۰۰ واحدی نفت

1

در حکمرانی خوب، پاسخگویی مسئولین ضامن مقبولیت و مشروعیت و تداوم است

  • کد خبر : 1594
  • ۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۹:۰۱
در حکمرانی خوب، پاسخگویی مسئولین ضامن مقبولیت و مشروعیت و تداوم است

تفاوت جایگاه انتخابی و انتصابی در مقام پاسخگوئی ✍ دکتر اصغر حاتمی‌نیا مدرس دانشگاه نهادهای انتخابی باید پاسخگوی عملکرد به انتخاب کنندگان باشند. در مقام پاسخگوئی به مردم، نباید جایگاه‌های انتخابی چون نمایندگی مجلس شورای اسلامی، شورای شهر، و دیگر نهادهای انتخابی را با جایگاه انتصابی سلسله مراتبی و دستوری در ساختار دولت اشتباه گرفت. […]

تفاوت جایگاه انتخابی و انتصابی در مقام پاسخگوئی

✍ دکتر اصغر حاتمی‌نیا مدرس دانشگاه

نهادهای انتخابی باید پاسخگوی عملکرد به انتخاب کنندگان باشند.
در مقام پاسخگوئی به مردم، نباید جایگاه‌های انتخابی چون نمایندگی مجلس شورای اسلامی، شورای شهر، و دیگر نهادهای انتخابی را با جایگاه انتصابی سلسله مراتبی و دستوری در ساختار دولت اشتباه گرفت.
در جایگاه انتصابی، روش دستوری و سیستم سلسله مراتبی است. پاسخگویی به عملکردها همانند آنچه در سلسله مراتب ساختار دولتی در دو جهت دستور به پائین و گزارش عملکرد به بالا می‌باشد و در برخی موارد خاص، محدودیت و ممنوعیت برای پاسخگویی به افکار عمومی خارج از ساختار اداری و سازمانی وجود دارد. در نهادهای انتخابی، چون شهروندان اراده خود را به نمایندگان، تفویض می‌کنند بنابراین مردم مافوق منتخبین هستند.
نماینده مجلس شورای اسلامی، شورای‌شهر و هر نهاد انتخابی، باید در مقام پاسخگویی به مردم باشند و هرگونه امتناع از پاسخگویی خروج از اراده جمعی مردم است. گر چه ممکن است تا پایان محدودیت دوره، قانونیت وجودی پا برجا بماند اما، مشروعیت خود را نزد افکار عمومی از دست می‌دهند و به همین دلیل است که پروسه انتخابات بعدی انتخاب کنندگان در نگرش انتخاب خود تجدید نظر می‌کنند.
از آنجایی که ممکن است دسترسی و شرایط مطالبه‌گری شهروندان از نمایندگان منتخب برای همه فراهم نباشد وظیفه رسانه‌هاست که بعنوان زبان گویای جامعه، مطالبات عمومی را به مسئولین برسانند و آنها پاسخگو باشند. نهادهای انتخابی نباید رسانه ها را چالش بدانند بلکه به عنوان فرصت، پاسخگوی مطالبات مردم باشند.

در حکمرانی خوب، پاسخگویی مسئولین ضامن مقبولیت و مشروعیت و تداوم است.

لینک کوتاه : http://safayedalat.ir/?p=1594

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.